Argentinië

Finca Pasión

De kunst van het wijn maken is de natuur omarmen vanaf het moment dat de eerste bladeren in de lente verschijnen. De geboorte en de groei van de nieuwe druiven begeleiden. Zo verzorgen we ze elke dag, zodat de druiven elke zonnestraal opnemen. Het overheerlijke sap wordt behandeld als het bloed van onze wijngaarden. Elke druppel is belangrijk en geeft ons het aroma en de expressie van deze streek. Toen het tijd werd de wijnen te benoemen, wilden we elke wijn een naam geven die een verband had met de dingen die we het meest liefhebben. Onze passie is onze manier van leven.

Wijnen (1)

Monte Cepas

Montecepas betekent 'de wijnstokken uit de bergen'. De wijngaarden zijn geplant aan de voet van het Andes gebergte en worden geïrrigeerd met vers gesmolten sneeuw-water. Dit gecombineerd met karakter en intense kleuren nodigen u uit om de complexiteit van smaken en aroma's te ontdekken.

Wijnen (1)

Claroscuro

Claroscuro is een strekking in de kunstwereld die de nadruk wil leggen op de uitersten van kleuren en lichtindrukken. Zowel bij fotografie als schilderkunst worden donkere effecten nog donkerder voorgesteld dan ze in werkelijkheid zijn en lichtere nog lichter. Zo verdwijnen de middentonen en worden de uitersten uitvergroot. Het verhaal van Claroscuro begint in 2012 toen Gustavo and Paula Cucchiara hier passeerden en meteen verliefd werden op de prachtige Finca San Francisco met zijn al even prachtige zichten en majestueuze omgeving. Op meer dan 1100m hoogte en met de impressionante Andes als achtergrond is Uco Valley een unieke locatie voor het verbouwen van druiven. Daar ze kunst hoog in het vaandel dragen en ze wijnmaken als dusdanig beschouwen willen ze via hun wijnen kunst uitdragen en via kunst hun wijnen laten proeven. Elke fles krijgt een persoonlijk kunstwerk van Argentijnse kunstenaars en is alzo een vertegenwoordiger daarvan met een unieke identiteit. De wijngaard is opgedeeld in verschillende terroirs die het toelaten met verschillende druiven uiteenlopende karakters te creëren en alzo iedere fles te koppelen aan een schilderij met vergelijkbare karakteristieken en van elke cuvée meer dan gewoon een lekker flesje wijn maken.

Wijnen (10)  Wijnbouwerspagina