Oostenrijk

Weingut Netzl

Franz en Christine Netzl maken samen met hun twee dochters, Christina & Annemarie, wijnen in het zuidoosten van Oostenrijk (Göttlesbrünn in de Carnuntum-regio). Het terroir van leem, zand, kiezel en grind alsook de autochtone druivensoorten en de vakkennis van de familie, maken van deze wijnen een zeer belangrijke referentie in de streek. Vanaf de jaargang 2021 beschikken alle wijnen van Weingut Netzl over een gecertificeerd ecolabel.

Wijnen (12)

Landhaus MAYER

Weingut Mayer is een van de oudste en meest gerenommeerde wijndomeinen van Wenen. Eigenaar Gerard J. Lobner was al lang onder de indruk van het potentieel van de Neder-Oostenrijkse wijnboeren. In samenspraak met hen richtte hij een Coöperatieve op, waarbij zij konden profiteren van de knowhow en ervaring van Weingut Mayer en betere mogelijkheden tot commercialisatie. In de wijngaarden werden de normen verstrengd en optimaliserende maatregelen genomen. Landhaus Mayer was geboren. De wijngaarden zijn niet als 1e Lage geklasseerd maar behoren wel tot de beste ondergronden van Oostenrijk. Het microklimaat dat hier ook heerst biedt enorme mogelijkheden in een bergachtig land als Oostenrijk. De wijnen etaleren de finesse en levendigheid eigen aan bergwijnen gekoppeld aan een zeer smakelijk en rond karakter. Waar voorheen maar middelmatige wijnen werden geproduceerd worden nu, door opbrengstbeperking, het beter leiden en exposeren van de druivelaars en het optimaal snoeien en wegwerken van overbodige/slechte bladeren, wonderbaarlijke resultaten behaalt. In het meest vooraanstaande wijnmagazine van Oostenrijk, Falstaff, worden hun wijnen maar net onder de topwijnen van Weingut Mayer geclassificeerd.

Wijnen (4)  Wijnbouwerspagina

VinTonic

Als producent van vruchtensappen enerzijds en begeesterd wijnmaker anderzijds besloten Thomas Volgsam en Reinhard Mattes hun krachten te bundelen om een geheel nieuw en waanzinnig lekker nieuw concept op de markt te brengen. Na het megasucces van de laatste 10 jaar is GinTonic toch stilaan aan een ticketje retour begonnen en vonden zij het hoog tijd om de G in V om te zetten. De Gin werd vervangen door wijn en een zelfgemaakte Tonic werd eraan toegevoegd. Het resultaat is heerlijk en past bovendien volledig in de algemene trend naar alcoholarmere dranken die toch evenveel drinkplezier en smaak garanderen dan de klassieke cocktails. Je kan nog steeds je fantasie laten werken en er behalve wat ijs nog altijd allerlei smaakmakers aan toevoegen maar eigenlijk heb je met ijs alleen al een fantastisch lekkere zomerdrank die zich presenteert in handig klein formaat dat zich instant laat openen en genieten. De basis is een wijn van Grüner Veltliner die met vers fruit verder op smaak wordt gebracht.

Wijnen (2)